Úton Litvániába

Utolsó napunk Lengyelországban. Még sétáltunk egyet a kemping melletti tóparti erdőben, de rövidre fogtuk, mert ma is elég erősen támadtak a szúnyogok - minimum 5 szúnyog jutott lábanként. Inkább összepakoltunk és bementünk még a városba, Augustowba, begyűjteni az itteni egyik geoládát, majd a határ felé vettük az irányt.
Útközben még megálltunk egy levesre a lengyel oldalon, egy kellemes, kis tóparti településen, Gibyben, hogy elköltsük a maradék zlotynkat. Kinéztünk egy gusztusos, élénk lila színű levest, amilyet sokan ettek, és amiről gondoltuk, hogy borscs lesz, azaz céklaleves, és olyat rendeltünk mi is, az angolul nem nagyon beszélő felszolgálótól, de végül meglepetésünkre egy teljesen másféle levest hoztak nekünk. Mint kiderült, mi a meleg, ukrán vagy orosz borscsot kaptuk, míg a többiek, a nyárias, hideg, lengyel vagy litván borscsot rendelték, amit itt Chlodniknak neveznek. Szerencsére még arra is lesz időnk, hogy ez utóbbit is kipróbáljuk.
Gibyből már megállás nélkül haladtunk úti célunk, éjszakai szállásunk helyszíne felé, Trakaiba, ami szintén egy tóparti település és Kelet-Európa egyetlen szigeten álló vára található itt.

Vezetés: 215 km
Séta: 5778 m


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések