Utazás Észak Norvégiában

A reggeli sátorbontás után rögtön kocsiba pattantunk, hosszú út állt előttünk. A nap nagy részét sajnos utazással töltöttük. Norvégia hossza északi-déli irányban 1750 km, de kocsival a mélyen benyúló fjordok és a magas hegyek miatt, ennél sokkal többet kell utazni. Európában Norvégia a leghosszabb ország, szélessége viszont, Narvik közelében, az északi sarkkörtől nem messze, csak 6 km. A déli országrész jobban kiszélesedik, itt 400 km a legnyugatibb és a legkeletibb pont között a távolság.
Az utunk egyébként nagyon szép tájakon vitt keresztül, színes házakból álló kis városokon, kopár fjelleken, vízesésekben bővelkedő hegyeken utaztunk keresztül. Kerülgettük a fjordokat és sok helyen a rénszarvasokat. Néhány helyen megálltunk, tengerparton, kikötőben, szép idő volt, igyekeztünk kihasználni, az elmúlt borús, esős napok után.
Sikerült egy ideálisnak tűnő helyet találnunk a sátorozáshoz is az egyik fjord partján. Nem esett az eső, tábortüzet is raktunk, de hajnalra kiderült, hogy mégsem a legjobb választás volt ez a helyszín. Hatalmas szél lett, letépte a sátor eső elleni borítását is, nem bírtunk aludni, így hajnal 4-kor kapkodtuk össze magunkat és fáradtan folytattuk utunkat dél felé.

Vezetés: 520 km
Séta: 4215 m

Rénszarvas Nordkapp közelében

Kőhalmokkal teli őből

Fjord-parti kikötő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések