Piazza Navona, Pantheon, Campo di Fiori, Piazza Mattei

A Piazza Navona és környéke Róma történelmi központja. Tele sikátorokkal, élettel teli kisebb-nagyobb terekkel, ahogy ezt a várost igazán elképzeljük. A Piazza Navonán a középkorban lovagi tornák zajlottak; ezért az ovális alakja; ma pedig művészek, mutatványosok mutatják itt be, mihez értenek. A téren három szökőkút is található, a középső a leghíresebb - Fontana dei Fiumi (A Négy Folyó Szökőkútja).

A négy folyó közül, a Nílust szimbolizáló alak
A Campo de Fiorin a 19. század óta tartanak zöldség- és gyümölcspiacot. Korábban kivégzések helyszíne volt. 1600-ban Giordano Brunot is, aki megtagadta az egyházat, itt végezték ki, amire szobor emlékeztet.
A kis Piazza Mattein megint csak egy érdekes szökőkút áll. Négy delfin, négy fiút tart, akik 4 teknőst engednek be épp a szökőkút vizébe. 
A kört befejezve, a Piazza Navona felé haladva, a Pantheonhoz érünk, ami az egyik legnagyszerűbb látványosság Rómában. Ez a város legjobb állapotban fennmaradt antik épülete. I.u. 126-ban építette Hadrianus császár, majd a 7. században keresztény templommá szentelték. Bár néhány díszítőelemét más templomokba építették be, így is is pompás építmény.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések