Kezdődik az utazás

Ma reggel végre elindultunk a várva várt kalandra. Utazáshoz ideális, esős napot fogtunk ki, az előző napi 40 fokos kánikula után. Kényelmes tempóban haladtunk, 550 kilométert tettünk meg egész nap.

Többször is megálltunk, többek között azért is, hogy geocaching ládákat keressünk. Azt találtam ki ugyanis, hogy útközben végig „nyomokat” hagyunk majd. Otthagyjuk az aláírásunkat a geocaching ládákban. Az elsőt Poroszlón találtuk, majd a következőt már Szlovákiában, Lipnikyben. Nem vagyunk nagy ládakeresők, de ha megyünk valamerre és útba esik egy-egy érdekes láda, azt begyűjtjük. Most inkább az egyszerűbbeket kerestük menetközben.

Délután már Lengyelországba értünk és 6-kor még a nap is előbújt. Meg is álltunk rögtön egy magyar étteremnél. Még csak pár órája hagytuk el az országot, de a honvágy máris ide húzott minket J

Bográcsgulyást, egy helyi specialitást, rzeszowi savanyú levest és Gundel palacsintát rendeltünk. Az étlapon tényleg rengeteg magyar étel volt és magyar borok is. A falon pedig a tanúsítvány, hogy az étterem tulajdonosa még a Magyar Arany Érdemkeresztet is megkapta a magyar gasztronómia és borok népszerűsítése érdekében végzett munkája miatt.

Bár sátorozásra készültünk, az egész napos eső miatt és mivel közel az útvonalunkhoz nem találtunk kempinget, úgy döntöttünk, foglalunk szállást a közelben. A legeredetibb szállást találtuk meg, amit csak lehetett. Találtunk egy farmot, ahol egy igazi lengyel parasztházban aludhattunk. Mintha egy skanzenben lettünk volna, olyan volt. A házikóhoz a karámon keresztül lehetett bemenni, ahol két póni lakik. Mondták, hogy vigyázzunk velük, mert ha nyitva hagyjuk az ajtót, a házba is bemennek. A házikóban a berendezés teljesen hagyományos volt, ahogy a lakók 100-200 éve is használhatták. Nagyon örültünk, hogy erre a szállásra ráakadtunk, mert útközben nagyon megtetszettek a hagyományos kis lengyel faházak. A farmon nagyobb házak is vannak, fürdőszobásak is, de nekünk, akik sátorozásra készültünk, még ez a kis házikó is nagy kényelem volt.

Vezetés: 545 km
Séta: 2177 m




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések