A napfényes Miami


Bár Miami önmagában nem sok látnivalóval kecsegtet, érdemes néhány napot itt is eltölteni. Mi legalábbis nagyon jól éreztük magunkat. Kellemes, néha kicsit már kellemetlen, meleg az időjárás még decemberben is, így sok időt töltöttünk a parton, Miami Beachen. A sziget középső részén szállodák sorakoznak végig a tengerparton, de annak ellenére is, hogy milyen nagy a kínálat, olyan hotelt nem találtunk, amiről már voltak jó kommentek is a neten, és belefért volna a keretünkbe. Szerencsére a tengerpart teljes hosszában szabadstrand, és mindenhol ugyanolyan, így nem szenved hátrányt, aki nem itt száll meg. Viszont éttermek, bárok ezen a részen a szállodákon kívül nem sok van, így nincs nagy élet. A déli részen nagyobb a nyüzsgés, az Ocean Drive mentén rengeteg a szórakozóhely, bömböl a zene, csalogatják be az embereket vacsorázni, italozni. A tengerpart mentén húzódik a Lummus Park, kisebb zöld felület a zajos utca és a homokos tengerpart között. Többek közt az Ocean Driveon is láthatunk Art Deco stílusú színes, egyszerű formájú épületeket, amik hotelként és/vagy szórakozóhelyként működnek. Miami Beach legdélebbi pontján is parkot alakítottak ki, a South Pointe parkot. Innen lehet figyelni, ahogy a nagy óceánjáró hajók beérkeznek a kikötőbe vagy elhagyják azt.

Színes életmentő állomás Miami Beachen
A kikötő már Miami belvárosához tartozik, ahol felhőkarcolók sorakoznak egymás után. Hangulatos a kishajó kikötő és környéke is. Innen indulnak az üvegfenekű hajók, és a motorcsónakok, amik a part közelében maradnak. Itt áll az American Airlines Aréna is, ahol a Miami Heats kosárlabdacsapat szokta otthoni meccseit játszani. Sikerült egy meccsre is kilátogatnunk, arról egy külön bejegyzésben számolok be.

Kikötő Miamiban, háttérben néhány Miami rengeteg felhőkarcolója közül
Miamiban találjuk a híres Little Havannát, de van itt egyébként Little Haiti és Little Santo Domingo is, többek között. A város tele van latin betelepülőkkel. Ha Kaliforniában volt lehetőség használni a spanyol nyelvet a mexikói bevándorlók miatt, itt Miamiban aztán el lehetett volna már boldogulni csak a spanyollal is. És sokan így is teszik. A saját kis közösségükben élnek és alig tanulnak meg angolul, mégis teljesen jól elvannak. Little Havannában egyébként nem töltöttünk sok időt, nincs sok látnivaló, csak maga a latinos hangulat. Itt is vannak csillagok, Walk of Fame, kubai módra, kubai előadóknak. Meg lehet állni a Domino Parkban is, itt a helyiek dominóznak vagy sakkoznak. Ezen kívül lehet látni szivart sodró kubait, színes kubai falfestményeket és kubai éttermek, kávézók sorakoznak egymás után a Calle Ocho – Nyolcadik utca mellett. Sok helyen élő zene van, máshonnan a rádió üvölt.

A színes kubai negyed
A mi - egyébként nagyon jó, kényelmes, tiszta és olcsó - szállásunk a Wynwood kerületben volt, ami egy ipartelep volt korábban. Ma arról híres, hogy a központban szinte az összes épület fala ki van dekorálva színvonalas graffitikkel. Még manapság is folyik a munka, mi is láttuk, ahogy daruról fújják a festékszórót. Ezek már nem olyan falfestmények, amik csak elcsúfítják a falat és mindenkit csak zavarnak. A kerületben ezen kívül más látványosság nincs is, de lehet olcsón reggelizni karibi kávézókban és itt is ki lehet próbálni a kubai szendvicset, ami egyszerű sonkás-sajtos baguett, kis husival.


Falfestmények Wynwood kerületben

Előző

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések