Red Rock Canyon I & II

Két Red Rock Canyonban jártunk eddig – az egyik Kaliforniában egy állami park, míg a másik Nevadában egy természetvédelmi terület. Mivel mindkettő a sivatagban van, ami nem annyira sokoldalú és ezerarcú, a két park nemcsak nevében hasonlít egymásra.

Red Rock Canyon, Kalifornia

Red Rock Canyon, Nevada
Mindkét parkban csak néhány órát töltöttünk. A kaliforniaiban a meleg miatt, a nevadaiban pedig a tömeg miatt. Oda épp hétvégén sikerült ellátogatni és úgy látszik rengetegen gondolták még, hogy érdemes a szombat délutánt a sivatagban tölteni.

Las Vegasból ilyen kis elektromos autókkal is ki lehet látogatni a parkba
A nevadai egyébként Las Vegashoz nagyon közel található, így igen látogatott, és érdekesebb is, mint a másik. Bejárása egyszerű, gépjárművel a 21 km-es Scenic Drive-ot kell követni, ami egy egyirányú út. Emellett sorakoznak végig a parkolók, ahonnan hosszabb-rövidebb túrákat tehetünk sziklák között, kanyonokban, sivatagban. Éppen kit, mi érdekel. Az America the Beautiful Pass ide is érvényes.



A parkban él a sivatagi teknős, egy nagyon ritka állatfaj, ami miatt óvatosan kell autóval közlekedni. Sajnos mi nem találkoztunk vele. Viszont mindkét parkban él a józsuéfa/joshua-fa, egy jukka-féle, ami csak itt a Mojave-sivatagban található meg és akár ezer évet is élhet. A kaliforniai Red Rock Canyonhoz tartva prérifarkast láttunk az úton átszaladni, tehát azért tényleg van élet a sivatagban is.


Joshua-fa

Prérifarkas szalad át az úton
Teknős keresztezheti utunkat

Death Valley

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések