Joshua Tree Nemzeti Park


Los Angeles felé tartva, lemondva egy plusz nap eltöltéséről az Angyalok városában, megálltunk még inkább egy - egyébként nem betervezett - nemzeti parkban. Még mindig a sivatagban jártunk, és ez ezen a környéken elég nyomasztó tájjal jár együtt. El nem tudjuk képzelni, miért élnek ezen a környéken emberek. Persze, jó lehet, hogy ritkán esik az eső, de szerintem kevés ennél lehangolóbb része van a Földnek. A házak sem igazán otthonosak itt, inkább csak deszkákból épült kalyibák. Ismét egy olyan hely, ami után még jobban értékeljük az otthoni zöldellő tájakat, erdőket, tavakat....

Postaládák a sivatagban
A nemzeti park ennél jobb volt azért, érdekes sziklaformációkat látni a sivatagnak ezen a részén. Vannak itt hatalmas joshua-fa erdők is, meg persze homok és kavics minden mennyiségben. A két kötelező látnivaló a parkban, a boltív szikla (Arch rock) és a koponya szikla (Skull rock). A parkolókat a sziklákhoz közel alakították ki, így nem is kell nagyot túrázni, ami nyáron a nagy melegben nagy előny, de most mindenki élvezte az ugrálást a fő látványosságok körül levő sziklákon.

Arch Rock

Skull Rock
Mentünk még egy kört a Rejtett völgyben is (Hidden valley), de sokkal nagyobb változatossággal itt sem találkoztunk. Jobb volt itt a szabad levegőn sétálni, mint Los Angelesben ülni az autóban a dugóban, de nem ez lesz a hely, amire majd visszavágyom otthonról.


Hidden Valley



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések