Los Angeles - az angyalok városa


Nem sok időnk maradt Los Angelesre, a repülőnk indulása előtt, de nem is bántuk annyira, mert az ottani közlekedéssel nem voltunk kibékülve. Hatalmas területen fekszik a város és a vonzáskörzete. Órákat lehet autózni, anélkül, hogy lakott terülten kívül kerülnénk.


Épp csak a kötelezőket néztük meg, de ezzel is elégedettek voltunk. Los Angeles belvárosát kihagytuk, főleg, hogy elkerüljük a nagy forgalmat. Először Hollywoodba mentünk, ahol megkerestük a Walk of Fame-et, Hollywood híres csillagait. A Hollywood Boulevard járdáján hírességek százainak állítottak már emléket 1960 óta egy-egy csillag formájában (már több, mint 2600 darabot találhatunk itt). A film- és zeneipar, a televíziózás, a színház és rádiózás nagyjait tüntethetik ki ilyen módon. Megkereshetjük az üres csillagot is, így magunknak is varázsolhatunk egy sajátot, legalább fotó formájában.



A Hollywood Boulevardon, a Chinese Theatre előtt találjuk a másik hasonló hírességekhez kapcsolódó látnivalót. Itt a mozizással kapcsolatban jelentőset alkotó művészek kéz- és lábnyomaikat örökítik meg. Több, mint 300 híresség hagyhatta már itt a kézlenyomatát, de ezeket nem láthatjuk mindet, az évek során cserélgetik a köveket. Sajnos a mi ottjártunkkor kordonnal el volt zárva a terület, így csak a járdához közelieket láthattuk.



Hollywood nem lett volna teljes a HOLLYWOOD felirat megtekintése nélkül. A Griffith Parkba mentünk fel, a Griffith Observatoryhoz, ahonnan nagyon jól látszódik a felirat, de sajnos fotózáshoz már kevésbé volt alkalmas a hely. A felirattól balra a Los Angelest érintő erdőtüzek füstje is látszik.


Hollywoodból Beverly Hillsen keresztül vezetett az utunk Santa Monica tengerparjára. Ismét a 66-os úton vezettünk. Itt ér véget a híres út, Santa Monica mólójánál, a Csendes-óceán partján. A mólón itt is vásári a hangulat, hasonlóan, mint San Franciscóban és Montereyben. Éttermek, édességárusok, vidámpark, szuvenír árusok, utcai mutatványosok, filmforgatás, mindent meg lehet itt találni a jó hangulathoz. A parton viszont nyugalom volt, már nem alkalmas fürdőzésre a hőmérséklet.


Innen tovább Venice Beachre mentünk, vagyis a városrészhez, ahol mesterséges csatornákat alakítottak ki, hogy Velencére hasonlítson. Csatornák, hidak, vízparti járdák, nagyon hangulatos kis környék.


Ennyi fért nekünk egy hosszú napba. Pár látványosság és minimum 60 km vezetés a városon belül.


Folytatás

Megjegyzések

  1. Szia Erika! Most olvastam végig minden részt! Nagyon jó volt. Kedvet kaptam az utazáshoz még kb 1 év és tudunk menni mi is ( legkiseb fiam akkr már 3,5 lesz :-) mondjuk túrázni már most is járunk velük is olyan 7 km-t bírunk menni velük. Nagyon szép helyre költöztetek. Tehettél volna még képet a házról, mert nagyon szép ahogy látom a montázson. Sok puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszi! Örülök, hogy ihletett adtam az utazáshoz. Remélem sok szép helyre juttok majd el. Gyerekekkel még nagyobb kaland lesz :) Házról majd teszek fel még képeket, ha rendben lesz vele minden, mikor hazaérünk. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések