Télből a tavaszba, kirándulás Olaszországba

Már egy ideje nem jelentkeztünk, mert az albániai út óta nagyon elfoglaltak vagyunk az új házzal. Nem is utaztunk sehová, csak haza az ünnepekre és a környéken kirándultunk. Viszont most kezdtük érezni, hogy ki kell már egy kicsit mozdulni, kezdett unalmassá válni a környezet. Hiába a dombok, ami hó leesett november végén, december elején, karácsonyig mind elolvadt, a barna domboldalak pedig nem nyújtottak olyan látványt, amiért érdemes lenne az egész januárt otthon eltölteni. Ezért hirtelen ötlettől vezérelve kinéztünk egy olcsó Wizzair járatot dél-Olaszországba. Pihenős kirándulást akartunk, így nem Szicíliát vagy Nápolyt választottuk, ahol rengeteg a látnivaló és mindig menni kell, hogy minél többet lásson az ember, hanem Calabriát, ahol kevesebb fontos látványosság akad. Lamezia Terme repülőterére repül(t) a Wizzair, onnan pedig az interneten talált javaslatok alapján Tropeára utaztunk. Valószínűleg egy időre kiesik a magyar utazók úti céljai közül ez hely, mert mi még épp az utolsó előtti Wizzair járattal érkeztünk ide. A légitársaság tavaly szeptemberben jelentette be, hogy megszünteti ezt a járatot és nem lehet még tudni, hogy jövőre újraindítják-e majd esetleg. Ez volt a másik ok, ami miatt ezt a célpontot választottuk.
Szerda délután indult a repülőnk és délután öt óra után érkeztünk Olaszországba. Volt még másfél óránk a vonat indulásáig, így a reptérről a vasútállomásig gyalogoltunk. És még így is ¾ órát kellett várni. Elsétáltunk a városka főteréig, aztán végre mire visszaértünk, felszállhattunk a vonatunkra. Meglepően pontosan érkeztünk Tropeába, pedig több más vonat is sokat késett. A vasútállomástól ismét egy kis séta következett a kihalt városon keresztül a szállásig. Még 8 óra sem volt, de már senkivel nem találkoztunk az utcákon. Viszont a szállásra többekkel egyszerre érkeztünk, akik ugyanazzal a repülővel utaztak, mint mi.

A szállásunk egy templom mellett helyezkedik el, közel a tengerparton, remek helyen. Nagyon közel vagyunk a templomhoz, közös udvaruk is van, ami arra enged következtetni, hogy régen a szállás a szerzetesek lakhelye is lehetett akár. De ez inkább csak feltételezés. Egyszerű, tiszta, kis szobák vannak, viszont a kilátás a szállásról az öt csillagos.


Kilátás a szállásunkról

A templom, ami mögött a szállásunk található, mellette a képen pedig a távolban a Stromboli vulkán látszik

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések