Hogyan vált a Szlovák Paradicsom Szlovák Pokollá 1.


Rövid hétvégi túrázásra indultunk augusztus közepén nővéremmel, Andival és unokahúgommal, Petrával. Én már évek óta készülök a Szlovák Paradicsomnak nevezett tájegységre, de eddig sosem jött össze valahogy egy ilyen túra. Most csak két órányi autózásra lakunk ettől a területtől, így könnyedén el tudtunk látogatni ide egy kis túrázásra. 
Nem szoktam ilyen pár napos hazai vagy közeli túrázásokról írni, annyira nem vagyok grafomán, megelégszem a fényképekkel is emlékként, de ezzel az úttal most kivételt teszek, mert még sokáig fogjuk emlegetni családi körben.
Azzal kezdődött, hogy nővérem kitalálta, idén, a szokásos bükki túrázás helyett, messzebbre és hosszabb időre utazzunk, valamint vendégház helyett sátrazzunk. Először a Szlovénia és Ausztria határán fekvő Júlia Alpokba készültünk, de aztán mégis úgy döntöttünk, hogy közelebbi célpontot választunk és rövidebb időre is megyünk. Sőt, nővérem a sátrazást is megvétózta volna, de én abból már nem engedtem és Petra is támogatott, akinek a duna-túrai vadkempingezések felejthetetlen élmények maradtak.
Így választottunk végül a Szlovák Paradicsom déli oldalát, itt található a Dobsinai jégbarlang, ami érdekes látnivalónak ígérkezett. Még egyikünk sem járt előtte jégbarlangban és a 35 fokos kánikulában jó programnak tűnt.
Ahogy nővéremék megérkeztek hozzánk, rögtön kiderült, hogy hosszú túrákat nem fogunk tenni. Andi és Petra is sántikálva szállt ki az autóból és össze-vissza voltak ragasztgatva színes kinesio tapaszokkal. Mondják, hogy a futás, milyen egészséges, természetes sport, de ennek ellenére ők mindketten a futástól sérültek le.
Reméltük kipihenik magukat egy este alatt és nincsenek rossz hatással Ádámra, hogy ő is elkezdje fájlalni a lábát.
Másnap kényelmesen keltünk, úgy nézett ki, javultak a lábak, így összepakoltunk minden szükségeset három napra és indultunk is.
Két óra múlva érkeztünk Dedinkybe (Imrikfalvára), ahol egy tó mellett rögtön megtaláltuk a kempingnek nevezett domboldalt. Nem voltunk elégedettek az infrastruktúrával, nem volt kerítés, mocskos volt a WC és a zuhanyzó, nem volt a fű lenyírva, nem voltak kijelölt helyek, se áram, de szép napsütés volt, kilátás a tóra, kajánk bőven, így elégedettek voltunk és maradtunk.


Kilátás a kempingből - Dedinky

Már állnak a sátrak

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések