Otthonkeresés

Ahogy a legutóbbi blogbejegyzésben írtam, arra jutottunk a hat hetes út végére, hogy szükségünk van az utazások között a mindennapokban egy saját otthonra. Kiderült, hogy a kényelem nekünk fontosabb, mint a kalandok. :)
Ahogy hazaértünk hétvégén, hétfőtől máris elkezdtük keresni a leendő otthonunkat. Szerencsére megvoltak a pontos preferenciáink, így nem kellett sokat keresgélni, mert nagyon gyorsan kiszórtuk a házak nagy részét már interneten és csak egy maradt, amit szerettünk volna élőben is megnézni. Bár nem pontosan ott volt, ahová mi eredetileg gondoltuk költözni, de mikor sikerült 3 napot a környéken eltölteni és a házat is megnézni, már nem sok kétségünk maradt, szeretnénk-e a házat megvenni és ezen a helyen lakni.
Dombokra, hegyekre, erdőkre vágytunk, így érkeztünk Nógrád megye észak-keleti csücskébe, Salgótarján közelébe. Még egyikünk sem járt sokszor ezen a környéken, így lesz mit felfedeznünk.
Következő utazásunk október végén esedékes csak, Albániába készülünk, így a köztes időben többször is sikerült Cereden járnunk, ahol a kinézett ház áll. Túráztunk, felfedeztük a környéket. Átmentünk a szlovákiai Tajti községbe, a Ceredhez legközelebbi településre, ahol kilátó áll egy kis tó partján, megkerestük a helyi horgásztavakat és a gyalogos viaduktot. Épp szarvasbőgés idején is arra jártunk, az alkonyi erdőben elég ijesztő volt, ahogy mindenfelől hallottuk az egymással versengő szarvasok hangját.
Bár sok időnk elment ezekkel a kis kirándulásokkal, még otthon is ki tudtuk használni a szép, napos időt és másfelé is eljutottunk túrázni.

Tajti

Szarvas

Körös-parton

Csővár látképe



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések