Amszterdam


Az előző napi 35 km letekerése után, ma nem volt olyan kellemes visszaülni a kerékpárra, de mivel 10 km-re voltunk a belvárostól, kénytelenek voltunk újra biciklire pattani. De amúgy is jó móka Amszterdamot két keréken felfedezni. Szerencsénk volt, mi szombaton jártunk a városban, valószínűleg ennek volt köszönhető, hogy alig volt autós forgalom. Az a néhány autós is, akinek kereszteztük az útját, elsőbbséget adott. Hozzá vannak szokva a kerékpárosokhoz, nem úgy, mint itthon. Sajnos viszont a biciklizők ugyanolyan szabálytalanul közlekednek itt is, mint nálunk. Ennek ellenére csak egy biciklis balesetet láttunk a 6 nap alatt, míg az országban voltunk. Egy téren egy kerékpáros és egy pizzafutár robogós ütközött össze.




Amszterdamban kevés konkrét dolog volt, amire kíváncsiak voltunk, így inkább csak élveztük a tekerést a csatornák partján, a kikötőben, keresztül a piros lámpás negyeden, át a Rijks múzeum boltívei alatt. Arra mentünk, amerre megláttunk valami érdekeset. Tátott szájjal toltuk a biciklit a bevásárlóutcán, ahol minden második boltban füves nyalókát, jégkrémet, sütit, csokit és hasonló termékeket árultak.



Az egyetlen kötött programunk a Van Gogh múzeum volt, ahova előre, interneten kellett jegyet vásárolni egy adott időpontra. Itt minimum 2 órát eltöltöttünk, de sokkal több időbe telt volna még, ha minden képet alaposan meg akarunk nézni. Hatalmas kiállítás 3 szinten, plusz még volt egy külön részleg, ahol a japán művészettel kapcsolatos művek voltak kiállítva.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések