A Balti-tenger partján

Szombat délelőtt indultunk a litván tengerpartra. Előre kinéztünk egy kempinget a parton, beprogramoztuk a GPS-be, aztán szinte folyamatosan levezettük a 310 kilométert a tengerpartig.
Klaipeda a legnagyobb litván tengerparti város, ettől nem messze északra található Karklé, ami egy üdülőrész. Nem hagyományos tengerparti üdülőváros, kivilágított sétánnyal és árusokkal, hanem csak pár ház, aztán egy fenyőerdő-sáv Klaipedáig, melyben néhol kempingek és tanyák találhatóak.
A kemping, amit kinéztünk, kiderült, hogy nem tengerparti, így gyorsan kerestünk másikat, és megint egy érdekes helyre bukkantunk. A Karkelbeck No 409 nevű kempinget választottuk, ahol annak idején valószínűleg a 409-es számú királyi borostyánüzlet működött. A kemping konyháját egy pajtában rendezték be, a tisztálkodó helyiségek pedig a pajta oldalában vannak elhelyezve, szinte szabadtérben, lengőajtóval felszerelve.
A kemping 90 méterre van a parttól, csak az erdősáv választja el a tengertől, ami nagyon hasznos, mert a tenger felől folyamatosan fúj a szél. Először zavaró a folyamatos susogás, de egy idő után meg lehet szokni.
Gyors sátorállítás után lementünk a partra fürdeni. Persze a változékony időjárás nem hazudtolta meg magát. A szép napsütéses idő helyett hirtelen csepergő eső lett, de nem tartott sokáig, így kicsit vacogva, de azért megfürödtünk a Balti-tengerben. A víz nem volt egyébként hideg, csak a nagy szél miatt volt kellemetlen a fürdés után kijönni a partra.
Itt a part egyébként homokos, köves, és a keskeny parti sáv után egy kb 20 méter magas fal található, így csak a telepített lépcsőkön lehet a partot megközelíteni.

Vezetés: 310 km
Séta: 10457 m




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések